El Museu d'Arqueologia de Catalunya té com a prioritat, en l'àmbit de la concertació educativa, la valorització del patrimoni arqueològic, la seva divulgació i la creació de vocacions científiques. Les propostes educatives dels museus en l'educació no formal permeten utilitzar els recursos patrimonials en formats i metodologies de treball molt més oberts, atractius i participatius. Especialment el desenvolupament d'activitats d'innovació pedagògica en relació a l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per a l'aprenentatge.
Aquest proper curs us proposem endinsar-nos a la ciutat medieval d’Olèrdola a través del joc!
A través del joc proposem endinsar-nos al món medieval enmig d’una ciutat situada a la frontera entre món àrab (al Andalús) i el món cristià (el comtat de Barcelona).
El nostre territori en època medieval el representaven famílies nobles que es distingien per símbols i emblemes. Descobrirem aquestes imatges a través d’un taller.
És veritat que les pedres ens parlen, i si observem atentament l’entorn del conjunt arqueològic aconseguirem aprendre i conèixer la tècnica constructiva romana i medieval. Els indicis hi son, tan sols cal trobar-los a partir d’aquest joc d’observació.